RUŽA TOMAŠIĆ PRIHVATILA IZAZOV KOLEGE: Pojavila se u Europskom parlamentu u različitim čarapama! (VIDEO)

Autor: I.Galešić

Tomašić je izazvala i sve fanove s Facebook profila da učine isto.

Ruža Tomašić prihvatila je izazov i došla u Europski parlament u različitim, šarenim čarapama. Izazov je u sklopu projekta podizanja svijesti o Downovom sindromu. Tomašić je izazvala i sve fanove s Facebook profila da učine isto.

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, obilježava se “Svjetski dan sindroma Down”. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21 koji je jedinstven za osobe s Downovim sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Downovim sindromom ne mogu upariti.

Pročitajte što je Tomašić napisala na Facebook profilu:

[UKLJUČITE SE] Sudjelujem u kampanji podizanja svijesti o Downovom sindromu. Kolega Jurek, poljski zastupnik u Europskom parlamentu, izazvao me da jedan dan na posao dođem noseći različite čarape. Odazvala sam se i izazvala tri svoje kolegice – Beatrix von Storch, Ivana Maletić i Marijana Petir, da učine isto.
A sad izazivam i vas, dragi Facebookovci! Priključite se ovoj velikoj akciji, fotografirajte se noseći različite čarape uz neku lijepu poruku za sve članove naših obitelji, naše susjede i prijatelje s Downovim sindromom, šaljite svoje fotografije na [email protected] ili putem privatne poruke na ovoj stranici, a ja ću ih potom objavljivati na svom zidu. Hvala vam!

 




Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.