Rusija postavila novi nacionalni rekord u prodaji oružja – 9 milijardi dolara

Autor: hina

Prošle je godine Rusija izvezla oružja u vrijednosti 8,5 milijardu dolara a analitičari su govorili da je time dostigla svoju gornju granicu. No procjena očito nije bila točna, jer ove će godina biti još 'bolja'.

Izvoz ruskog oružja ove će godine dostići novi postsovjetski rekord od 9 milijardi dolara, prenijela je u utorak agencija Interfax izjavu višeg ruskog vojnog dužnosnika.

– Sudeći kako je protekla prva polovica ove godine plan postizanja novog rekorda će biti ispunjen – rekao je Alexander Fomin, zamjenik ravnatelja savezne službe za vojno-tehničku suradnju, na izložbi zrakoplovstva u Farnboroughu u Engleskoj.

Prošle je godine Rusija izvezla oružja u vrijednosti 8,5 milijardu dolara a analitičari su govorili da je time dostigla svoju gornju granicu.

Projekcije za 2010. uključuju prodaju oko 40 zrakoplova Su-27 i Su-30, rekao je ove godine moskovski institut za analitiku CAST. Očekuju se i posljednje isporuke Indiji 16 vojnih zrakoplova MiG-29K za nosač zrakoplova.

Rusija će Indiji također početi isporučivati 80 helikoptera Mi-17V-5. Venezuela je 2009. dobila 2,2 milijarde dolara zajma od Moskve za kupovinu oružja.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.