fbpx

Rusija objavila da je ubijeno 345 pobunjenika na Sjevernom Kavkazu 2011.

Autor: hina

Ubijeno je 48 pobunjeničkih vođa, među kojima tri izaslanika Al Kaide, kao i 297 pripadnika militantnih skupina, kazao je šef ruske Savezne službe sigurnosti (FSB) Aleksander Bortnikovon i dodao da je uhićeno 660 pobunjenika i zaplijenjena velika količina oružja, streljiva i eksploziva.

Šef ruske Savezne službe sigurnosti (FSB) Aleksander Bortnikov izjavio je u srijedu u Moskvi da je 345 pobunjenika ubijeno na Sjevernom Kavkazu 2011., među kojima 48 njihovih vođa, javljaju ruski mediji.

“Provedeno je 85 protuterorističkih operacija i veliki broj borbenih operacija u sklopu suzbijanja sabotaža i terorističkih aktivnosti… u regiji Sjevernog Kavkaza”, rekao je Bortnikov na sjednici Nacionalnog protuterorističkog odbora.

“Ubijeno je 48 pobunjeničkih vođa, među kojima tri izaslanika Al Kaide, kao i 297 pripadnika militantnih skupina”, kazao je on dodajući da je uhićeno 660 pobunjenika i zaplijenjena velika količina oružja, streljiva i eksploziva.


Po njegovim riječima, broj terorističkih napada u Rusiji prepolovio se na 365 u 2011. sa 779 u 2010.

“Akcije Nacionalnog protuterorističkog odbora pridonijele su smanjenju terorističke aktivnosti u Rusiji”, istaknuo je Bortnikov.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.