Rusi objavili snimku mjesta tragedije na Sinaju: Tko je srušio avion!? (VIDEO)

Autor: Hina

"Jedino prihvatljivo objašnjenje je mehanički udar na zrakoplov", dodao je Smirnov, dodavši da "ne postoji kombinacija kvarova sustava koja bi zrakoplov mogla uništiti u zraku". Radi se o 18 godina starom, dvomotorskom zrakoplovu Airbus A321-240.

Ruska zrakoplovna kompanija čiji se zrakoplov u subotu ujutro srušio iznad Sinaja u ponedjeljak je priopćila da uzrok nesreće ne leži niti u tehničkom kvaru niti ljudskoj pogrešci, već vanjskom “fizičkom čimbeniku”.

U padu zrakoplova aviokompanije Kogalimavija, čiji zrakoplovi lete pod nazivom Metrojet, poginulo je u subotu svih 224 putnika i članova posade.

“Zrakoplov je bio u odličnom stanju. Isključujemo tehnički kvar ili pogrešku posade”, kazao je zamjenik glavnog direktora kompanije Aleksander Smirnov. Po njegovim riječima, nije zabilježen pomoć u poziv pilota službama na zemlji tijekom leta od egipatskog ljetovališta Šarm el-Šeika za Sankt Peterburg, već je komunikacija bila normalna i neprekidna sve dok zrakoplov nenadano nije nestao s radara.

“Jedino prihvatljivo objašnjenje je mehanički udar na zrakoplov”, dodao je Smirnov, dodavši da “ne postoji kombinacija kvarova sustava koja bi zrakoplov mogla uništiti u zraku”. Radi se o 18 godina starom, dvomotorskom zrakoplovu Airbus A321-240.

No, izvor blizak istražiteljima koji su u Kairu počeli analizirati crnu kutiju tvrdi da zrakoplov nije pretrpio nikakav udar izvana. Osim troje Ukrajinaca, svi ostali poginuli su Rusi.

U nedjelju je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio dan nacionalne žalosti u Rusiji.




Identifikacija tijela žrtava avionske nesreće u Egiptu

Obitelji žrtava pada ruskog putničkog zrakoplova u Egiptu počet će identificirati svoje bližnje u ponedjeljak u Sankt Peterburgu nakon dolaska prvog zrakoplova s posmrtnim ostacima 140 žrtava, dok još uvijek vlada nepoznanica oko uzroka tragedije.

Drugi avion s ostacima žrtava najgore zrakoplovne nesreće koja je pogodila Rusiju, s 224 poginulih, trebao bi poletjeti u ponedjeljak navečer u 19 sati iz Kaira, najavio je Vladimir Svetelski, dužnosnik ruskog ministarstva za izvanredna stanja.




Odmah po dolasku u zračnu luku Sankt Peterburga, u noći s nedjelje na ponedjeljak, prva tijela odvezena su u krematorij na identifikaciju koja bi trebala početi kasnije tijekom prijepodneva. Obitelji će jedna po jedna identificirati tijela.

Za olakšavanje identifikacije, obitelji putnika poginulih na Sinaju od subote daju uzorke DNK u kriznom centru blizu zračne luke gdje je postavljen improvizirani memorijal u počast preminulima.

U nedjelju je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio dan nacionalne žalosti u Rusiji, ali se nije pojavio u javnosti od trenutka nesreće.

Nekoliko tisuća osoba odalo je počast u nedjelju navečer u Sankt Peterburgu, drugom gradu Rusije, 217 putnika i sedam članova posade preminulih u katastrofi, svi Rusi osim troje Ukrajinaca, što je najgora zrakoplovna nesreća koja je pogodila Rusiju.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.