Romneyevi prijatelji kupili tvrtku koja proizvodi i servisira glasačke strojeve

Autor: G.M.

Privatna kompanija koju vode fanatični podržavatelji Mitta Romneya kupili su treću najveću kompaniju za glasačke strojeve u zemlji koja nadzire 17,7 milijuna glasova.

H.I.G. Capital je tvrtka bazirana u Miamiju koja koristi svoj kapital od 8,5 milijardi dolara da kupuje i preprodaje druge tvrtke. U srpnju ove godine kupili su Hart Intercivic koji se bavi isključivo proizvodnjom i opremom glasačkih strojeva.

Jedan od suosnivača H.I.G. Capitala je Anthony Tamer koji je radio u Bain & Companyu, tvrtci u kojoj je Mitt Romney ostvario poslovnu karijeru. Osim toga osmero direktora H.I.G. Capitala također su radili u Bainu. Priča ne prestaje ovdje jer je H.I.G. Capital šesti najveći donator Romneyevoj kampanji. H.I.G. je povezani i s Solamere Capitalom, privatnim fondom koji je osnovao najstariji Romneyev sin Tagg.

Zanimljivo je što Hart Intercivic među ostalim opskrbljuje i Ohio koja je vjerojatno najvažnija savezna država u ovim predsjedničkim izborima. Sveukupno Hart Intercivic nadzire glasačke strojeve za oko 370 okruga u SAD i čak 17,7 milijuna registriranih glasača. OD toga 118 okruga s 7,8 milijuna glasača uopće nema niti papirnato bilježenje glasova što onemogućuje naknadne provjere u Kentuckyu, Pennysylvaniji, Tennesseu, Texasu i Virginiji.

Autor:G.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.