screenshoot/hrt

Razularena gomila šipkama i kamenjem napala povratnike iz Wuhana

Autor: Dnevno

Desetke Ukrajinaca koji su evakuirani iz kineskog grada Wuhana, žarišta epidemije novog koronavirusa, dočekala je u četvrtak u domovini ljutita gomila koja je razbijala prozore autobusa u kojima su bili, izvijestila je policija.

screenshoot/hrt

Strahujući da će putnici donijeti smrtonosni virus u zemlju, stotine ljudi – od kojih neki naoružani metalnim šipkama i kamenjem – prosvjedovali su protiv njihova povratka u Novim Sanžarima u središnjoj Ukrajini, pokazuju snimke objavljene na ukrajinskoj televiziji.

Prosvjednici su se sukobili s policijom, palili gume i bacali kamenje na konvoj autobusa koji je prevozio evakuirane u sanatorij u Novim Sanžarima.

Nakon sukoba nekoliko policajaca i prosvjednika je ostalo ležati na tlu, javlja Reuters.

screenshoot/hrt

Prozori su razbijeni na najmanje dva autobusa, ali su uspjeli prevesti evakuirane do sanatorija.

Svih 45 Ukrajinaca,koji su se vratili iz Wuhana charter letom zajedno s 27 drugih stranih državljana u četvrtak, ostat će u karanteni iduća dva tjedna, izjavili su dužnosnici.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.