Twitter/screenshot

Ranjeni Bolsonaro s 28 posto potpore, Lulina nova zamjena već na 17 posto glasova

Autor: Hina

Kandidat krajnje desnice na brazilskim predsjedničkim izborima Jair Bolsonaro iz Socijalističke liberalne stranke ima solidnu prednost u ispitivanjima uoči izbora 7.  listopada, dok se na drugo mjesto probio Fernando Haddad, kandidat Radničke stranke (PT), pokazuju u ponedjeljak rezultati ispitivanja javnog mišljenja.

Bolsonaro, koji se nalazi u bolnici i oporavlja se od napada 6. rujna kada je izboden u predjelu abdomena te ne može voditi kampanju, trenutno uživa potporu 28,2 posto birača.

Twitter/screenshot

Haddada, koji je prošli tjedan zamijenio zatvorenog bivšeg predsjednika Luiza Inacia Lulu da Silva optuženog za korupciju, podržava 17,6 posto biračkog tijela.

Populist s lijevog centra Ciro Gomes ima potporu 10,8 posto ispitanika, a poslovno orijentiran kandidat Geraldo  Alckmin je na četvrtom mjestu s 6,1 posto glasova birača.

Marina Silva, poznata po zalaganju za okoliš, uživa potporu 4,1 posto ispitanika.

Prema institutu za javno mnijenje MDA, u drugom krugu izbora, u slučaju da u prvom krugu niti jedan kandidat ne osvojio polovicu valjanih glasova, Bolsonaro bi pobijedio sve ostale kandidate osim Gomesa s kojim je statistički izjednačen.

Twitter/screenshot




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.