fbpx
FOTO: Guliverimage/Mikhail Japaridze/TASS/Alamy Live News - 20161207

PUTINOVA LAVICA OČITALA BUKVICU BRNABIĆ: ‘Takve ocjene su neumjesne’

Autor: Dnevno.hr

Uspoređivanje odnosa Rusije tijekom specijalne operacije u Ukrajini s ponašanjem brojnih država prema Srbiji 1999. godine i 2008. godine, koje je iznijela srpska premijerka Ana Brnabić, je neumjesno, izjavila je danas glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Takve ocjene su neumjesne i čini mi se da je time sve rečeno“, poručila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Brnabić izrekla jasan stav

Podsjećamo, premijerka Ana Brnabić izjavila je da se Srbija u političkom smislu jasno odredila prema sukobu u Ukrajini, u skladu s principima međunarodnog prava, ocjenjujući da je Srbija zauzela najhrabriji pristup i najprincipijelniji stav po pitanju rata u Ukrajini, kao i da Rusija danas radi ono što su neke druge zemlje radile Srbiji 1999. i 2008. godine.


“Srbija je izabrala ne samo svoj put nego put u skladu sa svim principima međunarodnog prava. Ako poštujete svoj teritorijalni integritet morate onda poštovati teritorijalni integritet svih međunarodnih priznatih država. Mi smatramo vrlo pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine“, kazala je premijerka Srbije.

Ponovila je da je Srbija jedina država u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji. “Politički smo jasno rekli koja je naša pozicija ali se nismo svrstali u odnosu na sankcije. I neki ambasadori su smetnuli s uma da nismo ostali potpuno neutralni. Moraju  imati više razumijevanja za nas kad je riječ o sankcijama  ili da se bore za puno poštovanje našeg teritorijalnog integriteta kao što se bore za teritorijalni integritet Ukrajine“, rekla je Brnabić, ocjenivši  da se svijet nalazi u situaciji u kojoj se međunarodni pravni poredak zasniva na vladavini sile.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.