Wikimedia Commons

Putin optužio Amerikance: ‘Nikada prije nismo bili tako drsko prevareni’

Autor: Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u srijedu SAD za "drsku" prijevaru Rusije dok je istovremeno pružao "punu potporu" svrgavanju ukrajinskog proruskog predsjednika 2014. godine

SAD je zatražio od Rusije da učini sve što može kako tadašnji ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič ne bi upotrijebio silu protiv masovnih prosvjeda, rekao je Putin u intervjuu za dokumentarni film “Svjetski poredak 2018.”.

Dan nakon što je Washington uputio taj zahtjev krajem veljače 2014. Janukovič je svrgnut, rekao je Putin, dodajući da je SAD pružio “puno potporu onima koji su srušili državu”.

Washington nikada prije nije tako “grubo i drsko” prevario Moskvu, istaknuo je. “Za Rusiju, Ukrajina nije neka zemlja tamo negdje na drugom kraju svijeta”.

Putin, koji na izborima ovoga mjeseca ide po četvrti predsjednički mandat, sugerirao je da kao što se Rusija ne miješa u odnose SAD-a s Kanadom, tako se ni SAD ne bi trebao miješati u odnose Rusije s Ukrajinom.

Janukovič je svrgnut u masovnim prozapadnim prosvjedima 2014, koje Rusija smatra pučem u režiji Zapada.

Moskva je odgovorila pripojenjem ukrajinskog poluotoka Krima na kojem je smještena ruska mornarička baza i potporom proruskim separatistima na istoku Ukrajine uz granicu s Rusijom.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.