EPA

PUTIN IZDAO SRBE IZJAVOM O SREBRENICI: Ovo je ‘nož u srce’ rusofilima

Autor: dnevno.hr

Na izjavu ruskog predsjednika reagirali su i neki srpski političari

Ruski predsjednik Vladimir Putin zabio je jučer “nož u srce” svim svojim simpatizerima u Srbiji, spomenuvši Srebrenicu kao “jedinicu za masakr”, piše Blic. Putin je govorio tijekom svoje godišnje konferencije za novinare, a govoreći o Ukrajini, izjavio je:

“Tamo su zaista formirane jedinice policije koje su spremne obraniti bilo kakve vojne akcije protiv Donbasa. Mi smatramo da to odgovara interesima ljudi koji žive na tom području zato jer će se tada tamo dogoditi pokolj gori od Srebrenice”, citat je koji navodi Blic u svom današnjem članku i dodaje kako je ruski predsjednik “sasvim sigurno upućen u činjenicu da zločin u Srebrenici kod većine Srba izaziva (iz različitih razloga) ljutnju, tugu ili bijes, a ipak je taj događaj kao analogiju upotrebio relativno nonšalantno, kao da je riječ o tamo nekoj ‘zemljici’ koja s Rusijom nema veze.”

 Na izjavu ruskog predsjednika reagirali su i neki srpski političari. Dragan Šormaz, bivši poslanik DSS Vojislava Koštunice, a danas zastupnik u Skupštini Srbije, za Blic je izjavio da je Putinova izjava jedan od dokaza da “Rusiju, kao i svaku veliku silu, zanimaju vlastiti interesi.” Imao je primjer “u svom dvorištu”, poput Staljina koji je “brisao” čitave gradove, ali i primjer iz Ukrajine, čiji su vojnici svojedobno sudjelovali u zločinima u Poljskoj. Ali, govorio je o Srebrenici jer je “međunarodni brand” – kaže Šormaz.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.