Kremlin.ru

PUTIN DOLAZI U PARIZ: S Macronom će proslaviti pobjedu nad zajedničkim neprijateljem!

Autor: Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin će 11. studenoga doći u Pariz na komemoraciju Prvog svjetskog rata, kojoj će nazočiti i američki predsjednik Donald Trump, rekao je u utorak Putinov savjetnik Juri Ušakov.

Putin će nazočiti komemoraciji na Elizejskim poljanama i zatim sudjelovati na radnom ručku koji organizira francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“Za sada se ne razmatra pitanje susreta Putina i Trumpa” tom prigodom, rekao je Ušakov.

Francuski predsjednik Macron je pozvao više od 80 čelnika zemalja i predstavnika međunarodnih organizacija na komemoracije 11. studenoga na stotu obljetnicu završetka Prvog svjetskog rata.

Elizejska palača je dodala da će se tada odvijati i “Pariški forum o miru”.

Putin je posljednji puta posjetio Francusku u svibnju 2017. kada ga je Macron primio u Versaillesu na njihovom prvom sastanku u četiri oka. Nakon toga je u svibnju 2018. ruski predsjednik u Sankt Petersburgu primio francuskog kolegu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.