FOTO: Screenshot Youtube

PULMOLOG SRIĆA: ‘Išao bih na rigoroznije mjere i uveo Covid potvrde u PRIVATNI SEKTOR!’ U Australiji idu puno žešće: Necijepljenima zabranjen pristup zajedničkim prostorijama?

Autor: Dnevno

Dok se europske države polako sve više otvaraju i popuštaju “epidemiološke mjere”, u dalekoj nam Australiji odvija se prava distopijska priča u kojoj policija i vojska uhićuje ljude po ulicama jer ne poštuju propisane mjere, ne nose maske, prosvjeduju…

Takozvana “zero covid” strategija prema kojoj pobornici vjeruju da je moguće istrijebiti koronavirus bila je popularna na početku pandemije, a Vlade poput one u Australiji i dalje slijede sličan oblik suočavanja s virusom.

Lockdown bez kraja

Australija ima najduži lockdown od svih i gradovi stalno uvode nove restrikcije te se zatvaraju pri samo nekoliko “novozaraženih” osoba.

Najnovija mjera o kojoj se govori bi trebala biti zabrana ulaska necijepljenim osobama u zajedničke prostorije u zgradama, piše domain.com

Hrvatska je s druge strane jedna od zemalja s liberalnijim pristupom suočavanja s epidemijom, ali ipak imamo na snazi određene epidemiološke mjere za razliku od zemalja koje su ih potpuno ukinule poput Danske, Norveške, Švedske…

Kakva je situacija kod nas i treba li uvesti nešto slično kao u Australiji s obzirom na relativno nisku procijepljenost upitali smo pulmologa Sašu Sriću.




Covid potvrde i za privatni sektor?

“Svakako su u ovome trenutku Covid potvrde koje postaju obavezne u zdravstvu i socijali rješenje i u skladu je s ustavnim odredbama. Zdravstveni djelatnici moraju biti primjer, a istovremeno ne smijemo dopustiti da virus uđe u sustav”, rekao je najpoznatiji pulmolog osvrnuvši se na novu mjeru obaveznih covid potvrda u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi koja će stupiti na snagu u ponedjeljak 4.10.

Što se tiče eventualnih žešćih mjera, Srića je poznati pobornik rigoroznijih odluka i to je opet ponovio.




“Još nismo razmatrali daljnje odluke, ali ukoliko se ne poveća procijepljenost išao bih na rigoroznije mjere i proširivao Covid potvrde na ostale sektore pa tako i privatni”, jasan je Saša Srića.

S druge pak strane, član znanstvenog savjeta profesor Gordan Lauc već je nekoliko puta javno rekao da bi po njemu trebalo ukinuti sve mjere, a kao i Srića redovito preporučuje cijepljenje iako se ne slaže da bi ono trebalo biti obavezno.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.