Ilustracija/Screenshot

PROTIVNICI BREXIT-a u sve oštrijoj kampanji za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji

Autor: Hina

Skupina Glas naroda nije objavila detalje o tome kako bi organizirala novi referendum, koja bi pitanja bila postavljena niti kako bi pomirila rezultate dvaju referenduma

Britanski političari naklonjeni Europskoj uniji uglavnom iz oporbenih stranaka nadaju se da će se u subotu, na drugu godišnjicu referenduma o Brexitu, okupiti deseci tisuća pristaša u povorci “Glas naroda” o britanskom konačnom dogovoru o napuštanje EU-a.

“Kojegod je vaše mišljenje o Brexitu, svi se slažu da je to velik dogovor. I još nije gotov”, poručuju iz kampanje Glas naroda uoči povorke u središtu Londona.

Organizatori pozivaju pristaše da “osiguraju da mi, narod na koji će pregovori o Brexitu utjecati naraštajima, imaju ‘glas naroda’ o konačnom dogovoru o Brexitu” .

“Ove ćemo subote vidjeti desetke tisuća iz cijele Velike Britanije da koračaju za glas naroda u Londonu, a potpora jača širom zemlje”, rekao je labu ristički zastupnik Chuka Umunna.

“S pregovorima u kaosu, vladom koja je napravila totalan nered oko Brexita … vrijeme je da narod preuzme kontrolu nad procesom”, rekao je Umunna.

Predviđeno je da se skupu obrate čelnik liberalnih demokrata Vince Cable, supredsjednica Zelene stranke Caroline Lucas i  David Lammy iz Laburističke stranke, kao i Anna Soubry, proeuropska zastupnica iz Konzervativaca premijerke Therese May.

Točno prije dvije godine, 23. lipnja 2016, većina od 52 posto glasala je o izlasku iz Europske unije, a na referendum je izišlo 72 posto od 46, 5 milijuna glasača.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.