Screenshot/YouTube

Prosvjedi u njemačkim i austrijskim gradovima. Na prosvjedu protiv covid mjera u Beču 40.000 ljudi

Autor: Dnevno

U Beču je četrdesetak tisuća ljudi prosvjedovalo ove subote protiv vladinih covid mjera, uključivo i protiv planova o obaveznom cijepljenju, a isto tako i više njemačkih gradova suočilo se s demonstracijama.

Austrijska policija objavila je da je prosvjed prošao uglavnom mirno. U Beču je bilo razmješteno više od tisuću policajaca, a policija je u jednom trenutku  morala prekinuti prosvjedni marš jer su se neki demonstranti pokušali probiti kroz policijsku barijeru. Nekoliko njih je uhićeno.

U Austriji bi cijepljenje sljedeći mjesec trebalo postati obavezno.

Najveći skup održan je u Hamburgu gdje je sudjelovalo oko 16.000 ljudi, po policijim a organizatori su pozvali da se nose maske i drži distanca, ali mnogi ih nisu poslušali. U Berlinu, demonstracije su održane u obliku konvoja automobila i bicikala. Policija je objavila da je bilo više od 100 vozila, sedamdesetak biciklista i ukupno oko 200 ljudi. Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach istaknuo je u listu Welt am Sonntag da su argumenti protivnika cijepljena i onih koji negiraju da covid postoji izgubili svaku mjeru i fokus.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.