screenshoot/yt

Pronađeno 56 tijela u padu pakistanskog zrakopolova! Većina je poginula u avionu?

Autor: Dnevno

Pad Airbusova zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA u gradu Karachiju u petak preživjela je najmanje jedna osoba.

“U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 ljudi”, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.

Seemin Jamali, šef Medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. “19 tijela bilo je javnoj gradskoj bolnici”, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

Koordinatorica Pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, potvrdila je Reutersu da je potvrđeno dosad 56 poginulih i dvoje preživjelih.

Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Avion na letu PK 8303 krenuo je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u Karachi, grad na jugu zemlje, te se srušio na naseljeno područje prije nego što je trebao sletjeti na svoju destinaciju.

Dužnosnik pakistanskog zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.




„Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao na kuće“, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Pad Airbusovog zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA u gradu Karachiju u petak preživjela je najmanje jedna osoba, a strahuje se da je većina putnika poginula, otkrili su dužnosnici.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.