Foto: Guliver image/XINHUA Minsk

‘PROGLAŠAVAM OPĆU MOBILIZACIJU, NEKA SE JAVE SVI – SREDNJOŠKOLCI, STUDENTI, RADNICI! Lukašenko šokirao Bjeloruse: ‘Djeci će dobro doći svježi zrak, fizički će ojačati’

Autor: L.B.

“Proglašavam opću mobilizaciju! Mobilizirajte sve – srednjoškolce, studente, radnike, državne službenike, javne osobe!”, objavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Nakon početnog šoka i panike uslijedio je novi šok, ali i svojevrsno olakšanje.

Naime, Putinov najveći saveznik objavio je svojim građanima opću mobilizaciju, no ne za rat, unatoč činjenici da se već neko vrijeme spekulira da bi se i bjeloruska vojska mogla uključiti u ratna djelovanja u Ukrajini na strani Rusije.

‘Djeci će dobro doći svježi zrak, fizički će ojačati’

Lukašenko mobilizira stanovništvo za žetvu i ostale poljoprivredne radove. Objasnio je kako je sada velika prilika za “dobru zaradu”, jer žitarice se svuda traže, nestašica je pa zašto ne zaraditi.

“Rusija i Kina ionako će sve otkupiti”, kazao je Lukašenko koji poziva da se ne izgubi niti jedno jedino zrno, rajčica ili krumpir, jer to znači gubitak potrebnih eura, dolara ili rubalja za bjelorusko gospodarstvo.

“Mobilizirajte svakoga tko može raditi u polju”, uputio je direktivu lokalnim šefovima diljem Bjelorusije.

“Ako čovjek radi pet, šest sati u polju, svi će biti zadovoljni, i roditelji i država, a djeci će dobro doći svježi zrak, fizički će ojačati”, pojasnio je Lukašenko svoju odluku.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.