Premijerka mora na dodatne sate iz engleskog jezika

Autor: dnevno.hr

Vidno posramljena svojim znanjem engleskog, premijerka Kosor je na sastanku s EU povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom nervozu prikrivala neprestanim smješkanjem i potvrđivanjem svega što je Füle govorio.

Nakon devet mjeseci Ivo Sanader napokon je uspio biti u nečemu bolji od Jadranke Kosor. Naime, javnost je po prvi puta imala prilike čuti premijerku kako komunicira na engleskom jeziku.

Na sastanku s EU povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom, Kosor je izmijenila nekoliko kurtoaznih rečenica prije samog sastanka. Neobavezno časkanje objavila je slovenska televizija WPN, a svelo se na nekoliko osnovnih fraza poput ‘OK’, ‘Yes, of course we can’ i nekoliko ‘Thank you’.

Vidno uzbuđena, Premijerka je nervozu prikrivala neprestanim smješkanjem i potvrđivanjem svega što je Füle govorio.

Tako ju je upitao je li ondje bila puno puta, na što je automatski ispalila dugi “Yes”, ali se ubrzo ispravila. Ustvrdila je da je premijerka tek devet mjeseci, i to stavljanjem negacije u pogrešan oblik i natucanjem objašnjenja bez gramatičkog reda, uz obvezni balkanski naglasak, svojstven više Milanu Bandiću, nego njezinom prethodniku Ivi Sanaderu, koji se mogao pohvaliti dobrim znanjem nekoliko jezika.

“No many times. Because I’m still doing… nine months prime minister”, kazala je premijerka, što u doslovnom prijevodu glasi: “Ne puno puta. Zato što još uvijek radim… devet mjeseci premijerka.”

Kada je Fuele konstatirao da je to kratko razdoblje, Kosor mu je potvrdila opet dugačkim “Yeees”, prisnaživši da je to: “Very short period.”
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.