Prema UN-u većina žrtava u Huli pogubljena po kratkom postupku

Autor: hina

Samo 20 od 108 ubijenih je stradalo u topničkoj i tenkovskoj pucnjavi, rekao je glasnogovornik Visokog povjerenstva UN-a za ljudska prava Colville.

Većina žrtava masakra u Huli je pogubljena, prema prvim rezultatima istrage UN-a, rekao je u utorak glasnogovornik Visokog povjerenstva UN-a za ljudska prava Rupert Colville.

“Samo 20 od 108 ubijenih je stradalo u topničkoj i tenkovskoj pucnjavi”, rekao je Colville na konferenciji za novinare.

Većina žrtava je pogubljena po kratkom postupku u dva različita incidenta za koje stanovnici tvrde da je izvela provladina milicija “Šabih”, dodao je. Među 108 ubijenih u masakru u Huli bilo je 49 djece i 34 žena, prema podacima UN-a.

Damask odbacuje bilo kakvu odgovornost vlade za taj teroristički masakr.

Teheran i Peking, koji podržavaju Damask, osudili su pokolj i ocijenili da treba identificirati odgovorne i tako pokušali sirijske vlasti osloboditi tereta.

Damask je zadužio zajedničko vojno-pravosudno povjerenstvo za istragu tih napada i ono će u srijedu objaviti svoje zaključke.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.