Screenshot, Twitter

PREDSJEDNICA ODLAZI U SAD: Grabar Kitarović će u UN-u govoriti o radu Haškog suda

Autor: dnevno.hr

Održat će predavanje na Sveučilištu Tufts, Fletcher fakultetu prava i diplomacije na temu „Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici“

Od ponedjeljka 4. prosinca 2017. pa sve do četvrtka 7. prosinca 2017. godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama u sklopu kojeg će posjetiti Boston, New York i Washington, priopćio je Ured predsjednice.

Predsjednica će radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama započeti u Bostonu gdje će posjetiti Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) i uručiti odlikovanja Republike Hrvatske istaknutom hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Održat će predavanje na Sveučilištu Tufts, Fletcher fakultetu prava i diplomacije na temu „Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici“.

U utorak, 5. prosinca 2017. godine predsjednica Grabar-Kitarović u New Yorku će održati bilateralni sastanak s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Gutterresom te sastanak s istaknutim ženama na dužnostima u Ujedinjenim narodima na temu osnaživanja položaja žena, a dan kasnije u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Predsjednica nakon New Yorka putuje u Washington gdje će nazočiti svečanom obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske te na Atlantskom vijeću SAD-a održati strateški razgovor na temu Inicijative triju mora.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.