Photo by Sean Gallup/Getty Images

Predsjednica Grabar-Kitarović sastaje se s američkim predsjednikom Trumpom

Autor: dnevno.hr

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u službenom je posjetu SAD-u gdje će u utorak govoriti na Općoj skupštini UN-a, a u ponedjeljak će se sastati i s američkim kolegom Donaldom Trumpom.

Predsjednica se s Trumpom sastaje na “Globalnom pozivu za rješavanje problema ovisnosti”, a navečer će s američkim predsjednikom i prvom damom Melanijom biti na svečanom prijemu za državnike u Lotte Palace hotelu na Manhattanu.

Kolinda Grabar-Kitarović bi u ponedjeljak trebala govoriti na Mirovnom summitu Nelsona Mandele, a u utorak će održati govor pred Općom skupštinom UN-a. Sastat će se i s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, predsjednicima Turske, Ukrajine, Libanona, Paname, Kube, Angole, Gane, Namibije, Kenije, Paragvaja i Kosova, s premijerom Vijetnama, ministrom vanjskih poslova Rusije i jordanskim kraljem Abdullahom II. Ibn Al Husseinom, piše Večernji list.

Predsjednica se sinoć sastala s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u i tamo je govorila o dobrim odnosima s Donaldom Trumpom.

“S predsjednikom Trumpom imam odličan odnos, nekoliko puta smo se našli i razgovarali, a tijekom našeg posljednjeg susreta rekla sam mu da sam primijetila da ima dosta zainteresiranih investitora. Međutim, imamo problem dvostrukog oporezivanja i složili smo se da moramo nešto napraviti po tom pitanju. Vjerujem da ćemo to uskoro riješiti, kao i program viza za hrvatske državljane”, rekla je Grabar-Kitarović.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.