Popijač ima čvrsta vjeru u gospodarsku suradnju sa Sirijom

Autor: dnevno.hr

Ministar Popijač posjetio je Siriju tražeći bolju suradnju u područjima energetike, industrije, ulaganja, turizma, digitalizacije i transfera hrvatskoga znanja i iskustva u području e-uprave kao i sudjelovanja hrvatskih tvrtki u izgradnji infrastrukturnih objekata.

Mr.sc. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, u utorak je razgovarao sa sirijskim predsjednikom Vlade Mohammadom Naji Ottrijem te održao niz bilateralnih sastanke sa sirijskim kolegama i to ministrom nafte i prirodnih izvora, ministrom električne energije, ministrom prometa i ministrom turizma.

Teme razgovora ministra Popijača sa sirijskim domaćinima bile su mogućnosti unapređenja gospodarske suradnje dvaju država, a posebno u područjima energetike, industrije, ulaganja, turizma, digitalizacije i transfera hrvatskoga znanja i iskustva u području e-uprave kao i sudjelovanja hrvatskih tvrtki u izgradnji infrastrukturnih objekata u Siriji.


Konstruktivni i konkretni poslovi

Na jučerašnjem sastanku sa sirijskim potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo Abdullahom Dardarijem i sirijskom ministricom trgovine i gospodarstva Lamiom Alasi potpisana su tri memoranduma o suradnji i to u područjima konkurentnosti, tržišnog natjecanja i javno-privatnog partnerstva. Isti dan ministar je sa potpredsjednikom sirijske Vlade za gospodarstvo Abdullahom Dardarijem otvorio i sudjelovao na Sirijsko – hrvatskom gospodarskom forumu kojom je prigodom naglasio da budućnost hrvatsko sirijskih gospodarskih odnosa prije svega leži u razvitku viših oblika gospodarske suradnje kao što su joint venture, transfer tehnologije i know-how-a te u zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

– Čvrsto vjerujem da će ovdje nazočni gospodarstvenici s hrvatske i sirijske strane sami doći do konstruktivnih prijedloga za unapređenje naše gospodarske suradnje na obostrano zadovoljstvo, te da će njihovi poslovni kontakti, što držim posebno važnim, rezultirati konkretnim poslovima do našeg slijedećeg susreta – naglasio je ministar Popijač.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.