Foto: Guliver Image

POLITIČKE IGRICE U UKRAJINI! Zelenski oprao Klička, stiže mu odgovor: ‘Treba nam jedinstvo, a oni manipuliraju!’

Autor: Dnevno.hr

Gradonačelnik Kijeva, bivši profesionalni boksač Vitalij Kličko, odgovorio je u nedjelju ukrajinskom predsjedniku da nema smisla raspravljati čime je odgovorio na kritike da nije učinjeno dovoljno kako bi se olakšalo stanovništvu suočenom s nestašicama struje i grijanja.

Uspostavljeno je 430 “grijanih centara” koji pomažu stanovništvu da se nosi s posljedicama ruskih napada na elektrane, rekao je gradonačelnik.

Planira se otvaranje još stotinu takvih centara u slučaju ekstremnih uvjeta, objavio je.

Predsjednik Volodimir Zelenski je prošlog tjedna rekao da pristiže “posebno puno pritužbi iz Kijeva” na mjere.

U noćnom obraćanju u petak Zelenskij je rekao da gradonačelnik Kijeva nije učinio dovoljno da olakša situaciju stanovništvu. Zelenskij je uvjerljivo pobijedio na izborima 2019., pet godina pošto je Kličko preuzeo dužnost gradonačelnika Kijeva. Prije rata, dvojica lidera sukobljavala su se zbog načina na koji se organizira život u prijestolnici.

“Ne želim se dati uvući u političke bitke, posebno ne u sadašnjoj situaciji”, objavio je Kličko na Telegramu i dodao “To je besmisleno. Moram raditi u gradu”.

Kličko je ocijenio da su se predsjednikovi savjetnici upustili u “manipulaciju”, a “to nije lijepo. Ni za Ukrajince ni za naše strane partnere”. “Danas, kada moramo biti jedinstveni i raditi zajedno, vodi se neka vrsta političke igre”, rekao je.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.