wikipedia.org

Političarka kažnjena s oko 15.000 kuna zbog proslave rođendana! Feštalo se u planinskom odmaralištu

Autor: Dnevno

Norveška premijerka Erna Solberg kažnjena je zbog kršenja pravila fizičkog distanciranja, odnosno organizacije obiteljskog okupljanja povodom proslave njenog rođendana, potvrdila je u petak norveška policija.

Kazna je u visini 2352 američka dolara, potvrdio je policijski zapovjednik Ole Saeverud na konferenciji ma medije, što je  kazna od oko 15.000 kuna.

Premijerka, kojoj je ovo drugi mandat, ispričala se prošli mjesec zbog sporne proslave koju je organizirala krajem veljače povodom proslave svog 60. rođendana. Na proslavi u planinskom odmaralištu je bilo 13 članova njene obitelji, dok je novreška vlaa ograničila okupljanja na do 10 ljudi.

“Nismo svi jednaki pred zakonom”

“U većini slučajeva policija ne daje takve kazne, no riječ je o premijerki i, premda je zakon isti za sve, nismo svi jednaki pred zakonom”, objasnio je Saeverud. “Stoga je ispravno dati kaznu kako bi se održalo povjerenje javnosti u pravila fizičkog distanciranja”, dodao je Saeverud.

Solberg i njezin suprug Sindre Finnes zajedno su odlučili organizirati proslavu te izabrali restoran, a Finnes se pobrinuo za praktične detalje.

I suprug je prekršio zakon, no nije kažnjen, a nisu kažnjeni ni vlasnici restorana.

“Solberg je državna čelnica i ona je predvodila vladine mjere uvedene u svrhu ograničenja širenja virusa”, rekao je Saeverud.




 Solberg je provodila politiku strogih ograničenja te Norveška, država od 5.3 milijuna ljudi, ima jednu od najnižih stopa zaraza i smrtnosti od covida-19, nekih 83.000 zaraženih i 643 smrti povezane s koronavirusom od početka pandemije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.