Foto: Profimedia

POCURILI DETALJI TRUMPOVA POSLJEDNJEG PREDSJEDNIČKOG GOVORA: ’Inauguriramo novu administraciju i molimo se’, ’Ovo je početak pokreta’

Autor: Matea Vidić

Donald Trump, 20. siječnja mjesto predsjednika SAD-a prepušta Joeu Bidenu. Tim povodom, uskoro bivši predsjednik trebao bi održati govor, a kako Jutarnji list tumači Twitter objave američkih novinara, isti će biti održan u 22 sata po hrvatskom vremenu, a u 16 sati po američkom.

U svakom slučaju, Bijela kuća s novinarima je podijelila i teze koje će u govoru istaknuti Donald Trump.

Prema njima, da se zaključiti kako će Trump pokušati opet osnažiti vjeru u američki narod ističući kako je “najveća opasnost s kojom se suočavaju je gubitak povjerenja u sebe – gubitak povjerenja u veličinu naše nacije
niti jedan narod, koji izgubi vjeru u svoje vrijednosti, povijest i heroje, ne može dugo napredovati – jer upravo su to izvori našeg jedinstva i vitalnosti”, stoji u objavi Bijele kuće.

Dakako, Trump će navodno istaknuti kako Amerika nije plašljiv narod pitomih duša koje treba sklanjati i štititi od onih s kojima se ne slaže. S druge strane, “jesmo – i uvijek moramo biti – zemlja nade, svjetla i slave za cijeli svijet”.

“Ovog tjedna inauguriramo novu administraciju i molimo se da uspije očuvati Ameriku sigurnom i prosperitetnom
napravili smo što smo došli napraviti – i još mnogo više. Prije svega, moramo nanovo potvrditi svetu ideju da u Americi vlada odgovara narodu. Vratili smo u život tezu da u Americi nitko nije zaboravljen – jer svatko je važan i ima pravo glasa”, slijedi nastavak govora.

Naposljetku, Trump će istaknuti kako se upustio u teške bitke, vrlo teške borbe i najteže izazove, a sve to jer su ga građani izabrali da to zaista i čini.

“Naš program nije išao ni lijevo ni desno, nije bila riječ ni o demokratima ni o republikancima, nego o dobru nacije i to znači cijele nacije. Obnovili smo američku snagu kod kuće – i američko vodstvo u inozemstvu, izgradili smo najveću ekonomiju u svjetskoj povijesti, oživjeli smo naša savezništva i okupili narode širom svijeta da se suprotstave Kini kao nikad dosad. Kao rezultat naše odvažne diplomacije i principijelnog realizma omogućili smo niz povijesnih sporazuma na Bliskom istoku. To je praskozorje novog Bliskog istoka i vraćamo naše vojnike kući”, reći će uskoro bivši predsjednik pa istaknuti: “Posebno sam ponosan jer sam prvi predsjednik u nizu desetljeća koji nije započeo niti jedan novi rat”.




Naposljetku, istaknut će kako su svi Amerikanci zgroženi napadom na Kapitol, a taj napad nazvat će navodno političkim nasiljem koje napada sve ono što Amerikanci cijene, a to se dakako ne smije tolerirati.

I na samom kraju, Donald Trump će navodno reći kako ovo nije kraj, nego tek početak pokreta, unatoč tome što se priprema predati vlast novoj administraciji.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.