Screenshot,izvor: sickchirpse.com

PLANIRAO ISTJERATI VRAGA IZ PUTINA I ZAUZETI MOSKVU: Šaman pogriješio s otkrivanjem planova

Autor: Hina/Dnevno

Sibirskog šamana koji je pješice krenuo na dug put do Moskve kako bi istjerao vraga iz predsjednika Vladimira Putina, uhitila je ruska policija, doznaje se u četvrtak.

Policija Burjatije, ruske republike u istočnom Sibiru, objavila je da je noću na četvrtak uhitila šamana Aleksandra Gabiševa na autocesti blizu Bajkalskog jezera. Vraćen je u rodnu Jakutiju, gdje ga traže zbog počinjenja zločina, dodala je policija.

Aleksander Gabišev krenuo je u ožujku pješice kroz najveću zemlju na svijetu i planirao je 2021. stići u Moskvu. Želja mu je bila da kad jednom dođe u glavni grad istjera vraga iz Putina.

Posljednjih tjedana na putovanju dugom 5000 km između Jakutska i Moskve pridružila mu se malena skupina sljedbenika, uvjerenih ili zabavljenih njegovim izjavama o ruskom predsjedniku. O šamanu je snimljeno nekoliko reportaža objavljenih na ruskim državnima kanalima pa je imao problema s lokalnim vlastima.

Aleksej Navaljni, glavni protivnik Kremlja, šalio se posljednjih dana s reakcijom vlasti. “Putin se boji, drhti i viče ‘Moj bože, spasi me tog šamana. Što ako stvarno iz mene istjera vraga?'”

U kolovozu je dolazak šamana u Ulan-Ude, glavni grad Burjatije izazvao nemire. Drugi šamani su mu zabranili ulazak u grad, a nekoliko njegovih sljedbenika uhićeno je.




Šamanizam, spiritističko-magijski oblik religije, nekoć široko prakticiran u izoliranim područjima Sibira i Dalekog istoka, temelji se na vjerovanju u duhove kao gospodare svijeta i bio je zabranjen u sovjetsko doba te prakticiran potajno.

 




Autor:Hina/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.