Flickr

Plaća 2000 eura za samo jednu aktivnost u danu: Ovo je oglas za posao iz snova

Autor: dnevno.hr

Ne raditi gotovo ništa, a za uzvrat ostvarivati solidna primanja san je koji nije neostvariv. Naime, jedan posao toga tipa objavljen je na oglasu u Švedskoj, a plan tvrtke koja ga nudi jest u sklopu umjetničkog projekta zaposliti kandidata koji će morati izvršavati samo jedan zadatak, svakoga se dana pojaviti na željezničkom kolodvoru u Gothenbergu, u točno određeno vrijeme.

Kada zaposlenik dođe na svoje radno mjesto, pali se rasvjeta na peronu kako bi svi znali da se on pojavio na svojoj poziciji, a nakon paljenja svjetla, radnim može ići gdje hoće te raditi što ga je volja. No, na kraju smjene primoran je doći na kolodvor, kako bi ugasio svjetla. Kandidat koji dobije posao, na ovoj poziciji može ostati do umirovljenja, a plaća koju će primati iznosi 2000 eura, no tu su i godišnje povišice, godišnji odmori te uplata u mirovinski sustav.

S tim ciljem osnovana je i zaklada, kako bi se izbjeglo oporezivanje novca od nagrade, a zatim su sve investirali u dionice te procijenili da će zaposlenika za tu poziciju moći plaćati vječno jer za istu imaju novca za narednih 120 godina. 

“Cijeli koncept da se netko pojavljuje na poslu samo kako bi upalio i ugasio svjetla je glup i neproduktivan, ali to je i bit ove naše ideje”, kažu umjetnici a prenosi Oddity Central.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.