Foto: Wochit / Massimo Valicchia/NurPhoto via Getty Images

Papa se našalio da su ga neki željeli vidjeti mrtvog i pripremali konklavu

Autor: Dnevno

Papa Franjo se našalio da su ga neki ljudi, nakon što je otišao na operaciju debelog crijeva u srpnju, željeli vidjeti mrtvog te da su neki crkveni dužnosnici već počeli pripremati konklavu kako bi izabrali njegovog nasljednika.

Franjo je to rekao tijekom susreta s pripadnicima katoličkog vjerskog reda, jezuitima, početkom rujna u Slovačkoj, a u utorak je prenio jezuitski časopis La Civilta Cattolica.

Kada ga je jedan jezuit upitao kako ga služi zdravlje, Franji je rekao: “Još sam živ. Iako su me neki željeli vidjeti mrtvog”.

“Znam da su čak održani i sastanci prelata koji su mislili da je Papa u ozbiljnijem stanju nego je bilo rečeno. Pripremali su konklavu. Neka. Hvala Bogu, dobro sam”, rekao je Franjo.

Franjo je izabran za poglavara Katoličke Crkve 2013., a 4. srpnja ove godine bio je na operaciji debelog crijeva te je u bolnici proveo 11 dana.

Jezuitima je također kazao da ga je na operaciju nagovorila medicinska sestra te da mu je spasila život.

Neimenovanoj medicinskoj sestri se zahvalio u intervjuu koji je dao početkom rujna. Tada je također opovrgao glasine da razmišlja o povlačenju i dodao da nakon uspješne operaciji vodi “potpuno normalan život”.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.