Wikimedia

PAPA OSUDIO KRVOPROLIĆE U GAZI ‘Rat rađa rat, nasilje rađa nasilje’

Autor: Hina

Izraelski vojnici ubili su 60 Palestinaca pored granice Gaze i Izraela u ponedjeljak za vrijeme prosvjeda protiv otvaranja američke ambasade u Jeruzalemu

Papa Franjo u srijedu je osudio ubojstva Palestinaca pored granice između Gaze i Izraela rekavši da smrti vode jedino novom nasilju te pozvao na dijalog koji će donijeti pravdu i mir na Bliskom istoku.

“Izražavam veliku bol zbog mrtvih i ranjenih i povezan sam u molitvama sa svima koji pate”, rekao je on pred tisućama ljudi na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra.

“Ponavljam, upotreba sile nikada ne dovodi do mira. Rat rađa rat i nasilje rađa nasilje”, kazao je Papa.

Izraelski vojnici ubili su 60 Palestinaca pored granice Gaze i Izraela u ponedjeljak za vrijeme prosvjeda protiv otvaranja američke ambasade u Jeruzalemu u najkrvavijem danu u Gazi zadnjih godina.

Franjo, koji je Izrael i palestinske teritorije posjetio 2014., pozvao je obje strane i međunarodnu zajednicu da udvostruči napore “kako bi prevladali dijalog, pravda i mir”.

U prosincu prošle godine, kad je američki predsjednik Donald Trump objavio odluku o preseljenju veleposlanstva, papa Franjo pozvao je Jeruzalem da se poštuje “status quo” te istaknuo da će nove napetosti na Bliskom istoku rasplamsati svjetske sukobe.

Nešto ranije, tijekom audijencije skupine poljskih veterana Drugoga svjetskog rata, Papa je rekao: “Nikada ne učimo”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.