fbpx

Papa Franjo: Odaberite i poštujte život, ne odajte se idologijama koje nose ropstvo i smrt

Autor: hina

Često čovjek ne odabere život, ne prihvati 'Evanđelje života', nego dopusti da ga vode ideologije i logike koje postavljaju prepreke životu, koje ga ne poštuju, kazao je Papa te cijenio da su ti odabiri često 'diktirani sebičnošću, interesom, koristoljubljem, moći, užitkom a ne ljubavlju, dobročinstvom spram drugog'.

Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se uvijek 'odabere' i 'poštuje' život, na misi pod geslom 'Evanđelje života', gdje se očekivao njegov komentar osjetljivih tema poput pobačaja i eutanazije.

– Često čovjek ne odabere život, ne prihvati 'Evanđelje života', nego dopusti da ga vode ideologije i logike koje postavljaju prepreke životu, koje ga ne poštuju – kazao je Papa u neizravnoj aluziji na te etičke teme.

Papa je ocijenio da su ti odabiri često 'diktirani sebičnošću, interesom, koristoljubljem, moći, užitkom a ne ljubavlju, dobročinstvom spram drugog'.


– Rezultat je da se Boga zamjenjuje ljudskim i prolaznim idolima koji nude opijenost trenutkom slobode, ali na kraju nose novo ropstvo i smrt – ocijenio je on.

Papa je pozvao da se kaže 'da ljubavi i ne sebičnosti, da životu a ne smrti, da slobodi a ne robovanju idolima našeg vremena'.

Prethodno je Papa obišao Trg Sv. Petra i blagoslovio stotine motorista koji su stigli u Rim na proslavu 110. rođendana američke marke Harley Davidson.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.