PANIKA U MOSKVI: Nećete vjerovati što je javnosti zabranjeno za Novu godinu!

Autor: Hina

"Nije tajna da je Moskva meta terorista", podsjetio je moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin. Na ulazu u trgovačke centra bit će postavljeni detektori metala, a čuvari na parkiralištima bit će ovlašteni za pregled automobila i prtljažnika vozila koja im se učine sumnjivima.

Moskovski Crveni trg, tradicionalno okupljalište Moskovljana i njihovih gostiju na Silvestrovo, gdje obično dočekuju Novu godinu, 31. prosinca ove godine prvi će put biti zatvoren za javnost, izvijestile su u ponedjeljak gradske vlasti, usred bojazni od potencijalnih napada na glavni ruski grad.

Na glavnome moskovskom trgu na Silvestrovo se tradicionalno okupljaju deseci tisuća Rusa i turista koji ondje dočekuju Novu godinu uz zvonjavu zvona iz Kremlja, no ove će godine policija blokirati sve prilaze, upozorio je u ponedjeljak šef odjela sigurnosti grada Aleksej Majorov, dodavši kako je u gradu puno drugih mjesta gdje se svi koji žele mogu dobro provesti.

Ruske su vlasti objasnile da će se mjere bez presedana primijeniti zbog ovogodišnje organizacije Novogodišnjeg koncerta s Crvenog trga koji će se izravno prenositi na prvome programu javne televizije. Moći će mu prisustvovati samo publika koju su unaprijed odabrale većinom gradske vlasti.

“Pa to je kao da zatvore njujorški Times Square… ili da zabrane Parižanima da se približe Eiffelovu tornju”, komentirao je ruski zastupnik Aleksander Kljukin.

Neočekivana odluka donesena je nakon što su vlasti u Moskvi pojačale sigurnosne mjere poslije napada na ruski zrakoplov u Egiptu krajem listopada, pri čemu su poginula 224 putnika i člana posade, a potom i napada u Parizu 13. studenoga u kojemu je smrtno stradalo 130 ljudi.
Rusija vodi zračne napade protiv džihadista Islamske države u Siriji.

“Nije tajna da je Moskva meta terorista”, podsjetio je moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin. Na ulazu u trgovačke centra bit će postavljeni detektori metala, a čuvari na parkiralištima bit će ovlašteni za pregled automobila i prtljažnika vozila koja im se učine sumnjivima.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.