Flickr

OVIME ĆE POREMETITI ODNOS SAD-A I DRUGIH DRŽAVA? Trump ispunio prvo predizborno obećanje!

Autor: dnevno.hr

U kampanji je Trump TPP nazvao potencijalnom katastrofom za SAD tvrdeći da šteti američkoj proizvodnji.

Treći dan svojeg mandata američki predsjednik Donald Trump ispunio je obećanje iz kampanje i potpisao izvršni nalog za povlačenje iz Transpacifičkog partnerstva (TPP).

Nakon što je potezom olovke odbacio sporazum Trump je rekao: ”Ovo što smo upravo učinili je velika stvar za američkog radnika”, prenosi BBC.

Povlačenje Amerike iz TPP-a označuje slabljenje veza SAD-a sa svojim azijskim saveznicima, dok utjecaj Kine u jugoistočnoj Aziji raste.

Sporazum je potpisalo 12 zemalja: Australija, Brunei, Kanada, Čile, Japan, Malezija, Meksiko, Novi Zeland, Peru, Singapur, Sjedinjene Države i Vijetnam.

U kampanji je Trump TPP nazvao potencijalnom katastrofom za SAD tvrdeći da šteti američkoj proizvodnji.

Osim toga, novi američki predsjednik je srezao sredstva za međunarodne skupine koje rade pobačaje te smrznuo zapošljavanje nekih radnika na federalnoj razini.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.