foto: pixabay

OVAKO PLJAČKAJU TURISTE: Ovog ugostitelja prevara je skupo koštala

Autor: Dnevno.hr

Prodavač sladoleda u talijanskoj Firenci naplatio je jednom tajvanskom turistu za sladoled nevjerojatnih 25 eura! Naravno, Tajvanac je podivljao, sve je ispričao svom turističkom vodiču koji je cijeli incident prijavio policiji.

I dobro da je napravio, policija je upala u slastičarnicu, shvatila da trgovac cjenik s pravi cijenama drži iza pulta, te je na kraju vlasnik kažnjen s 2000 eura!

“Sakrivanje cijena, nažalost, uobičajeno je u talijanski turističkim centrima. Zahvaljujući tome naša zemlja je na lošem glasu, a turisti se kući vraćaju s gorkim okusom u ustima”,  rekao je jedan od šefova talijanske policije Elio Covino, prenosi Jutarnji list.

Inače, zanimljivo je objašnjenje sladoledara zašto je Tajvancu naplatio 25 eura za sladoled.

“Pa zato što je jako ukusan…”, rekao je.

Nažalost, ovo je jedan od čestih slučajeva prijevara u Italiji. U kolovozu su se španjolski turisti pobunili da su u Veneciji dvije kave i dvije boce vode platili 43 eura, a u siječnju se jedan restoran u istom gradu ‘proslavio’ kada je japanskim studentima naplatio 1145 eura za četiri odreska i platu ribe.

Sreća u nesreći im je bila da su pili samo vodu…

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.