Foto: Guliver image

OVAKO JE GRMOJA UDARIO PO MESIĆU! Nijemci preuzeli njegov model, bivšeg kancelara Schroedera stigla odmazda zbog prijateljstva s Putinom

Autor: Ivor Kruljac

Nakon što je Odbor za proračun njemačkog parlamenta u svibnju donio odluku o oduzimanju ureda bivšem njemačkom kancelaru Gerhardu Schroederu, 78-godišnji političar odlučio se protiv toga boriti pravnim sredstvima.

Michel Nagel, Schroederov odvjetnik rekao je za agenciju dpa,  kako je Schroeder podnio tužbu Upravnom sudu u Berlinu.

Iako je Bundestagov odbor odlučio ukinuti mu ured, pravo na mirovinu i osiguranje su mu netaknuti.

Otprije kritiziran

Odvjetnički tim nastavio je kako je odluka o prestanku financiranja ureda s osobljem na koje bivši kancelar ima pravo, nezakonita.

Podsjetimo, Schroeder je već mjesecima na udaru kritika zbog bliskih veza s Rusijom i osobnim prijateljstvom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nedavno je putovao u Moskvu i po povratku naveo kako je imao sastanak s Putinom te da je ruski predsjednik voljan sukob riješiti mirovnim sporazumom. Ranije je optužio Ukrajinu kako je uništila napretke u mirovnim sporazumima u ožujku i zaustavili daljnje pregovaranje.




Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.