Pixabay

Osumnjičeni za ubojstvo bugarske novinarke izručen u Bugarsku

Autor: Hina

Muškarac osumnjičen za silovanje i ubojstvo bugarske novinarke Viktorije Marinove izručen je u srijedu iz Njemačke u Bugarsku, rekla je glasnogovornica bugarskog ministarstva pravosuđa.

“Prebačen je na bugarski teritorij”, rekla je glasnogovornica, prenosi AFP.

Zrakoplov u kojem se nalazio osumnjičeni Severin Krasimirov je sletio u zračnu luku Sofije oko 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tijelo 30-ogodišnje novinarke pronađeno je nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Marinova je radila za tv postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju “Detektor”. U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.

Marinova, koja ima sedmogodišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.