Foto: Pixabay / Ilustracija

OSTACI DVOJE DJECE PRONAĐENI U KOFERIMA: ‘Današnje informacije bit će izuzetno uznemirujuće za zajednicu’

Autor: Dnevno.hr

Ljudski ostaci pronađeni u koferima kupljenim na novozelandskoj aukciji pripadaju dvoje male djece i smatra se da su bili skriveni nekoliko godina, kaže policija.

Policija je pokrenula istragu ubojstva 12. kolovoza, nakon što je jedna obitelj iz Aucklanda kupila kofere na internetskoj aukciji u skladištu.

Prevezli su svoje kupljene stvari kući, nakon čega su otkrili šokantan sadržaj i kontaktirali policiju. Obitelj nije povezana sa smrću te djece, rekla je policija.

Na medijskoj konferenciji u četvrtak poslijepodne, okružni istražitelj Tofilau Faamanuia Vaaelua rekao je da je obdukcija pokazala da su djeca bila osnovnoškolske dobi – između pet i 10 godina, piše Guardian.

“Tijela su bila skrivena u dva kofera slične veličine… Vjerujem da su koferi bili u skladištu nekoliko godina”, rekao je, dodajući kako bi se moglo raditi o tri ili četiri godine.

Istražuje se kako su djeca umrla

Novi vlasnici kofera koji su otkrili ostatke bili su “razumljivo uznemireni otkrićem” i tražili su privatnost, rekao je Vaaelua. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo kada, gdje i kako su djeca stradala.

“Obdukcija tek treba biti dovršena, očito postoje izazovi”, rekao je. Vaaelua je rekao da ima razloga vjerovati da su djeca imala rođake u zemlji, koji možda nisu svjesni da su njihovi voljeni umrli.




Nije mogao potvrditi je li policija razgovarala s prethodnim vlasnikom skladišta, ali je rekao da policija radi s Interpolom i inozemnim agencijama. “Razmatramo i prikupljamo dokaze, ali s obzirom na vremensko razdoblje koje smo naveli, to će biti izazov.”

S koferima su pronađeni kućni i osobni predmeti koje je policija koristila u istrazi kako bi pomogla u identifikaciji žrtava. “Današnje informacije bit će izuzetno uznemirujuće za zajednicu”, rekao je Vaaelua.

“Mnogi od nas [policajaca] su roditelji i imamo posla i dajemo sve od sebe da završimo istragu i identificiramo žrtve. “Bez obzira koliko dugo ili koliko godina služite i istražujete užasne slučajeve poput ovog, to nikada nije lakše učiniti.”




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.