fbpx
Foto: Pixabay/Ilustracija

OSNOVALI STRANKU I KREĆU U OBRAČUN S BICIKLISTIMA! ‘Revidirat ćemo uvedene biciklističke staze i jednostavno ih izbrisati’

Autor: L.B.

Ove godine u Češkoj će se održati lokalni izbori, a u izbornu utrku za Prag uključit će se stranka kojoj je glavna misija i program obračun s biciklistima.

Naime, oni prema svom osnivaču i predsjedniku stranke Petru Macinki, bivšem glasnogovorniku bivšeg češkog predsjednika Vaclava Klausa žele ukinuti biciklističke stranke te uvesti besplatni metro.

Misija im je ukinuti “bullying kojemu su izloženi vozači motoriziranih vozila nakon što je gradonačelnik Praga Zdenek Hrib, kako tvrdi Macinka, uz pomoć Piratske stranke kojoj pripada “omogućio da u Pragu drastično naraste broj biciklista fanatika koji ograničavaju i maltretiraju vozače”.


‘Motoristi za sebe’

Prema pisanju češkog dnevnika iDnes.cz, Macinka želi drastično smanjiti broj biciklističkih staza u gradu.

“Želimo srušiti sve barijere koje je pred vozače postavio trenutni zamjenik gradonačelnika Adam Scheinherr. Revidirat ćemo sve biciklističke staze koje su uveli i jednostavno ih izbrisati”, najavio je Macinka čija stranka na izbore ide pod imenom “Motoristi za sebe”.

Uz biciklističke staze, motoristi također žele revidirati brojne cestovne oznake koje onemogućavaju radove na cestama i za koje također najavljuju reviziju, a kao jedinu alternativu automobilima vide podzemnu željeznicu koja bi po njima za građane trebala biti besplatna. Također, žele smanjiti godišnju cijenu putnog kupona za područje Praga s 3650 na tisuću čeških kruna, a nezadovoljni su i trenutnim sustavom naplate parkinga kojemu se cijena mijenja ovisno o zoni grada.

“Ne vidimo nikakav razlog zašto bi Pražane netko maltretirao i zahtijevao da za različite dijelove grada kupuju različite karte. Mip planiramo uvesti jednu parking kartu za cijeli Prag”, najavio je Macinka u utorak na predstavljanju programa.

Član nove stranke je i ekonomist Vladimir Pikora, autor njihovog ekonomskog programa te nekadašnji zamjenik ministra prometa Jan Sechter.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.