Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

ONA SE VRATILA! Nekad se slikala ispred Bijele kuće, a sad je u novoj ulozi. Kolinda otkriva hoće li opozvati Trumpa!

Autor: Andrej Jelušić

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je na Dnevniku Nove TV gdje je govorila o aktualnom stanju u američkoj politici i mogućnosti opoziva predsjednika na odlasku Donalda Trumpa.

“Ne osjećam se ugodno kada vidim te slike vojnika ispred Kongresa jer se to do sada izbjegavalo. Neke službe su već upozoravale što bi se moglo dogoditi 6. siječnja i to se dogodilo”, rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje hoće li doći do opoziva Donalda Trumpa tvrdi da za to jednostavno nema vremena.

“Najvjerojatnije će Zastupnički dom izglasati interpelacije za opoziv. Međutim to zatim ide u Senat gdje su potrebne 2/3 glasova što se očito neće dogoditi. Za opoziv nema vremena”, objasnila je.

Ipak, to ne znači da će se Trump tako lako izvući.

“Ono što se može dogoditi jest civilna građanska parnica. Govori se da je puno dokaza za poziv na nasilje poput poruka na Twitteru. No, neki republikanci tvrde da je sve ovo sada osvetnički pohod. Da se poništi sve dobro što je predsjednik napravio”, kaže bivša predsjednica.

Ističe kako je interpelacija je važna jer brani ponovno kandidiranje.




Smatra kako novom predsjedniku Joeu Bidenu neće biti lako.

“Svjestan je da je 130 republikanaca u Kongresu glasalo protiv priznavanja izbora. On s njima mora raditi. Zato je on vrlo oprezan i ne izjašnjava se o opozivu. Njegovi prioriteti su covid, jer danas je ponovo najgori dan, zatim pomoć gospodarstvu, ali i Kina i Rusija”, dodaje.

“Vjerujem u demokratske institucije SAD-a jer one su neovisne, no podjele su velike. Trump je dobio 74 milijuna glasova, to je i više nego Barak Obama, a znamo kako je on bio popularan”, zaključila je Grabar Kitarović.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.