Evoke.ie

OLUJA ALI STIGLA U EUROPU: U Irskoj već dvoje ljudi poginulo

Autor: Hina

Oluja Ali koja je u srijedu zahvatila irski otok odnijela je dva života, švicarske turistkinje čiji je karavan odnio vjetar i muškarca koji je poginuo kada se na njega srušilo drvo.

Mladić u dvadesetim godinama umro je od teških ozljeda koje je zadobio kada se na njega srušilo drvo u parku u kojemu je radio u britanskoj pokrajini Sjevernoj Irskoj, priopćila je policija. Drugi muškarac, u 40-im, je ozlijeđen.

Na zapadu Republike Irske karavan se od siline udara vjetra strmoglavio s ceste na plažu u Claddaghduffu, blizu Clifdena. Policajci su na plaži našli tijelo vozačice, turistkinje iz Švicarske u pedesetim godinama.

Irski predsjednik Michael Higgins je rekao da je “duboko ožalošćen” nesrećom i pozvao stanovnike na oprez, u poruci na Twitteru.

Oluja koja je u srijedu najviše pogodila sjever Irske i Škotsku, prouzročivši brojnu štetu na irskom otoku sa srušenim drvećem, zatvorenim cestama i s desetcima tisuća kućanstava bez struje, trebala bi oslabjeti i u četvrtak se premjestiti prema sjeveru Engleske i prema Walesu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.