Screenshot, izvor: Flickr

OD OMILJENOG LIBERALA DO RASISTA: Kanadski premijer maskiran u crnca upao u skandal uoči izbora

Autor: Hina/Dnevno

Kanadska televizija objavila je u četvrtak novu videosnimku na kojoj je premijer Justin Trudeau maskiran u crnca, dan nakon što je u javnost izašla neugodna fotografija zbog koje se Trudeau usred izborne kampanje ispričao zbog “rasističkog” čina.

Liberalna stranka kanadskog čelnika potvrdila je vjerodostojnost videa snimljenog ranih 1990-tih koji je u četvrtak objavio kanal Global News.

Na njemu se vidi Trudeau u bijeloj majici i poderanim trapericama, lica i ruku obojenih crnom bojom. Premijer, koji je tada bio tinejdžer, “cereka” se, maše rukama, plazi jezik i izvodi grimase.

U srijedu navečer časopis Time je objavio fotografiju iz 2001. na kojoj Trudeau nosi turban i bijeli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom. “Trebao sam tada znati više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio“, rekao je Trudeau novinarima nakon što je magazin Time objavio sliku.

“Obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti”, rekao je Trudeau

Slika 29-godišnjeg Trudeaua s licem koje je zatamnio šminkom, glavni je izazov za vođu koji često govori o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svojem kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog podrijetla.




Trudeau je u tijesnoj borbi s konzervativnim liderom Andrewom Scheerom uoči saveznih izbora 21. listopada.

 

 




Autor:Hina/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.