OBJAVLJENI JEZIVI DETALJI kroz manifest ubojice iz Njemačke. Mrzio je žene i sve migrante. Bio je ‘incel’

Autor: Dnevno

Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne države Hesse Peter Beuth kazao je da je motiv napada u Hanauu ksenofobija te da su 43-godišnji napadač Tobias R. i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrjelnim ranama u njegovu domu.

U Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, u srijedu navečer ubijeno je osam osoba kada je napadač izveo dva oružana napada na nargila-barove.

Po pisanju lista Bild, napadač je prvo ispred nargila-bara Midnight ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt, gdje je upao u Arenu, drugi bar istog tipa, i ubio još petero te ranio četvero ljudi.

Jedna je osoba naknadno preminula pa se broj umrlih povećao na devet.

Policija je nakon toga u stanu napadača otkrila tijelo 72-godišnje žene i tijelo napadača te vjeruje da si je oduzeo život. Napadač je, prema Beuthu, Nijemac koji je bio član streljačkog društva, zbog čega je legalno mogao posjedovati oružje, a vlastima zbog ekstremizma do sada nije upadao u oči.

Ostavio manifest

Tobias R. iza sebe je ostavio manifest na 24 stranice i nekoliko videa u kojima opisuje svoj život. Dijelove tog manifesta objavili su njemački mediji, a iz njega je vidljivo da je napadač bio ekstremni desničar koji je imao psihičkih problema.

Stručnjak za terorizam Peret R. Neumann, za Kurier je opisao kako se radi o osobi koja mrzi sve strance i sve ljude koji nisu bijele rase.

“Čak i kada ne spominje direktno islam, u manifestu poziva na uništavanje različitih država u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji (koje su većinom muslimanske)”, navodi detalje manifesta Neumann.

Mrzio je sve migrante, neovisno o tome odakle dolaze.

Svoje postupke opravdavao je izjavama da “znanost dokazuje da su neke rase nadmoćnije od drugih” te često spominje potpunu eliminaciju nekih etničkih skupina, posebno onih u Africi, Aziji i na Bliskom istoku. U manifestu ima i popis ljudi koji moraju biti uništeni, a radi se većinom o muslimanima.

“Ako želite riješiti problem stranih kriminalaca, ne biste trebali napadati vanjske neprijatelje nego poraziti unutarnje neprijatelje. A to može biti i vaš narod”, piše u manifestu i dodaje: “Nisu svi koji danas imaju njemačku putovnicu čistokrvni, treba eliminirati pola populacije.”

Mrzio žene

Tobias R. mrzio je i žene. Po vlastitom priznanju, 18 godina nije bio u vezi sa ženom i tvrdi da je to bila isključivo njegova odluka.

“Nikada nije dolazilo u obzir da budem s mnogim ženama, da budem u vezi s nekom koja nije zgodna i s kojom se koliko-toliko razumijem. Htio sam imati samo najbolje ili ništa”, piše ubojica.

Neumann je za osumnjičenog rekao da je vjerojatno “incel“, a što je kratica za osobu koja je “bez svoje volje u celibatu” i taj izraz često se koristi za skupine spolno frustriranih muškaraca okupljenih na internetu.

Uz sve to, Tobias R. bio je i paranoičan te uvjeren da ga prati “posebna tajna služba”, i to otkako je bio dijete. U manifestu piše kako mu je sve to postalo jasno 11. rujna 2001. godine, na dan kada je napadnut WTC. Navodi i da su mu ideje pokrali Donald Trump i Jürgen Klopp, nogometni trener.

Rasizam je otrov. Mržnja je otrov. I taj otrov se proširio po našem društvu i nosi krivnju za mnoge zločine”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel reagirajući na pokolj, dodajući kako je današnji dan “žalostan dan za Njemačku“.

“Na temelju pronađenih materijala i činjenice da su žrtve uglavnom stranog porijekla moramo polaziti od toga da se radi o zločinu motiviranom radikalno desnim svjetonazorima i mržnjom prema strancima“, rekao je Joachim Herrmann, bavarski ministar unutarnjih poslova .

Pucnjava u Hanauu dogodila se manje u tjedan dana nakon što je policija uhitila 12 članova njemačke krajnje desne skupine koja je kovala urotu “šokantnih” razmjena za napade na džamije, poput napada kakav je lani bio izveden na Novom Zelandu.

Počinjen je nakon antisemitskog napada u listopadu u istočnom gradu Halleu na židovski blagdan Yom Kippur u kojem su život izgubile dvije osobe.

U lipnju je pak konzervativni političar Walter Luebcke, zagovornik liberalne izbjegličke politike, ubijen u vlastitu domu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.