Obama: Pogibija predsjednika Kaczynskog strašna je za cijeli svijet

Autor: hina

Ostavština Lecha Kaczynskog i svih koji su danas poginuli "bit će stalno svjetlo koje će voditi Poljsku i svijet prema ljudskome napretku", rekao je Obama

Američki predsjednik Barack Obama u subotu je rekao kako je pogibija poljskoga predsjednika Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći “strašna” za Poljsku, Sjedinjene Države i za cijeli svijet”, izrazivši istodobno najiskreniju sućut poljskim vlastima.

“Danas sam nazvao premijera Donalda Tuska da bih izrazio Michellinu i svoju iskrenu sućut poljskome narodu”, stoji u priopćenju iz Bijele kuće.

Predsjednik Kaczynski “bio je državnik koji je odigrao ključnu ulogu u pokretu Solidarnost, a u SAD-u su mu se divili kao čelniku predanom slobodi i dostojanstvu čovjeka”, stoji u priopćenju. Činjenica da je poljsko izaslanstvo putovalo u Katyn, gdje je trebalo odati počast žrtvama staljinističkog masakra koji se dogodio prije 70 godina, “svjedoči o snazi poljskoga naroda”.

“Danas je Amerikancima teško pri srcu”, kazao je Obama, istaknuvši kako su veze između njegove zemlje i Poljske “duboke i vrijedne poštovanja”. “Naše misli i molitve su s obitelji Kaczynski, s rodbinom svih onih čiji su članovi obitelji poginuli u ovoj tragičnoj nesreći i s poljskim narodom.”

Ostavština Lecha Kaczynskog i svih koji su danas poginuli “bit će stalno svjetlo koje će voditi Poljsku i svijet prema ljudskome napretku”, rekao je Obama.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.