fbpx

Obama ograničava ljudska prava baš poput Hitlera!

Autor: D. K.

Zakon američkom predsjedniku daje ovlasti da vojsci može narediti uhićenje svakog osumnjičenog za 'terorizam' i zadržati ih na neograničeno vrijeme bez podizanje optužnice ili suđenja.

Zakon o odobrenju nacionalne obrane iz 2012. (NDAA), koji su zagovarali demokrat Carl Levin i republikanac John McCain, vojnim snagama SAD-a omogućava da uhite i pritvore bilo koga i drže ga zatočenikom unutar vojnog sustava SAD-a bez pristupa civilnim sudovima. Te odredbe dio su zakona o obrambenom budžetu za ovu godinu u iznosu od 662 milijarde američkih dolara.

Slom svega za što se Amerika navodno zalaže

Pored financiranja trenutnih američkih ratova i 900 vojnih baza koje održava u 130 zemalja, Zakon američkom predsjedniku daje drastične ovlasti da vojsci može narediti uhićenje svakog osumnjičenog za ‘terorizam’ ili pružanje pomoći teroristima ili ‘njihovim saveznicima’ i zadržati ih na neograničeno vrijeme bez podizanje optužnice ili suđenja. NDAA na taj način predstavlja potpuni slom svega za što se Amerika navodno zalaže jer poništava temeljna ljudska prava.


Ovlasti policije preuzima vojska

Državna i lokalna policija, Ministarstvo pravosuđa i FBI više nisu odgovorni za pitanja koja su navodno povezana s nacionalnom sigurnošću. Odsad vojska SAD-a može uhititi i neograničeno dugo zadržati bilo koga uključujući američke građane, na temelju sumnji, lažnih optužbi ili baš ničega – ako američki predsjednik tako naredi.

Michel Chossudovsky na Global Researchu napisao je da NDAA ukida Ustav SAD-a, te je odredbe NDAA usporedio s njemačkim Dekretom predsjednika Reicha o zaštiti naroda i države iz 1933. godine, piše Crikey.com.au.

Autor:D. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.