Pixabay

NOŽEM NAPAO PUTNIKE U VLAKU! Napadač od ranije poznat policiji, istražuje se postoji li islamistička pozadina

Autor: Dnevno.hr

Njemačka policija otvorila je istragu nakon što je u petak šestero putnika ozlijeđeno tijekom putovanja vlakom. Riječ je o nasumičnom napadu nožem, a istražitelji kažu da bi  on mogao biti djelo islamističkih terorista. Vlak je prolazio kraj grada Aachena, na krajnjem zapadu zemlje, kada je muškarac počeo napadati putnike u vlaku, priopćio je ministar unutarnjih poslova Herbert Reul.

Glasnogovornik policije je kazao kako je 31-godišnji osumnjičenik uhićen, ali je motiv napada još uvijek nejasan.

Kako je policija izvijestila počinitelj je muškarac rođen u Iraku, no još nije poznata njegova nacionalnost, ali je poznato kako živi u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Poručeno je da istražitelji utvrđuju postoji li islamistička pozadina.

“Prema prvim informacijama, napad nožem dogodio u regionalnom vlaku na liniji RE4 oko 7.40 ujutro ubrzo nakon napuštanja željezničke postaje Herzogenrath. Muškarac je nasumično napadao i izbo putnike, a žrtve i počinitelj nisu u srodstvu, rekao je Reul, istaknuvši kako je ovo okrutan čin.

Policija je napadača u kasnim jutarnjim satima izvela iz vlaka. Bio je odjeven u zaštitno odijelo a ruke su mu bile vezane lisicama.  Navodno je počinitelj već od ranije poznat policiji kada je pokazivao znakove ekstremnog islamizma.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.