Quotidiano.net

Novi skandal Crkve: Svećenik otišao iz reda nakon što je priznao kako ima obitelj

Autor: N.K.

Kristova legija otkrila je kako je vlč. Turrion napisao u pismu da je odlučio napustiti red nakon što je priznao kako je kći zapravo drugo dijete koje je dobio

Bivši rektor Kristovih legionara u Rimu želi prestati biti svećenik, nakon što je priznao kako ima tajnu obitelj. Njegova obitelj uključuje i dvoje djece, koje je godinama skrivao od Katoličke Crkve. Konzervativni Katolički red objavio je kako popularni španjolski svećenik vlč. Oscar Turrion napušta svećenički red, kako bi se posvetio obitelji koju je do sada skrivao.

Turrion je prvi puta svojim nadređenima rekao kako ima kćer u ožujku. S obzirom na celibat koji je obavezan za sve rimokatoličke svećenike, nadređeni su mu ponudili period “razmišljanja”, a u kolovozu su zaposlili zamjenu.

Kristova legija otkrila je kako je vlč. Turrion napisao u pismu da je odlučio napustiti red nakon što je priznao kako je njegova kći zapravo drugo dijete koje je dobio, a majka djece je žena u koju se zaljubio prije nekoliko godina.

Prvo dijete bio je sin, koji je navodno rođen prije osam godina, a s majkom djece Turrion nikada nije prekinuo vezu. Godinama je čuvao tajnu, čak i u vrijeme kada su njegovi nadređeni razmatrali hoće li postati rektor. U pismu je zamolio za oprost za skandal i za loš primjer koji je pružio.

Šokantno otkriće je potreslo red. Izjavili su kako su svjesni učinka i negativnog primjera koji je slučaj pokazao. Sličan skandal potresao je red 2013., kada je američki svećenik Thomas Williams, također otišao iz reda kada je priznao da ima dijete. Nadalje, Vatikan je 2006. godine optužilo meksičkog svećenika Marciala Maciela Delgollada na “život pokore i molitve” kada su otkrili da je zlostavljao sjemeništarce i da ima barem troje djece.

Autor:N.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.