Nova politička stranka obećava brži i jeftiniji internet, zaštitu privatnosti… Biste li glasali za nju?

Autor: I.G.

Stranka na svojoj internet stranici glasačima obećava "brži, jeftiniji internet, zaštitu privatnosti, čuvanje neovisnosti ali i otvaranje radnih mjesta povezana s visokom tehnologijom".

Američke vlasti 2012. godine zatvorile su mu internet strancu MegaUpload, odselio se na Novi Zeland i skovao novi plan, pokreće svoju, internet, političku stranku. Kim Dotcom poručio je da je njegova Internet stranka “pokret za slobodu interneta i tehnologije, za privatnost i političke reforme”.

Stranka na svojoj internet stranici glasačima obećava “brži, jeftiniji internet, zaštitu privatnosti, čuvanje neovisnosti ali i otvaranje radnih mjesta povezana s visokom tehnologijom”. Obećavaju i da će predstaviti digitalnu valutu sponzoriranu od strane Novog Zelanda, piše BBC.

Kim Dotcom uhićen je u siječnju 2012. godine u svom dvorcu u blizini Aucklanda na Novom Zelandu. Njegova popularna stranica MegaUpload ugašena je, a imovina je zamrznuta. Vlasti SAD-a optužile su ga da je zaradio više od 175 milijuna dolara tako što je olakšavao distribuciju piratskih kopija filmova, TV emisija i drugih sadržaja.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.