Twitter/screenshot

NJENO SPAŠAVANJE KOŠTALO MILIJUNE: Bila je toliko pijana da se ne sjeća pada?

Autor: Dnevno.hr

Nakon više od desetak sati intenzivne potrage, ophodni brod Obalne straže RH ‘Cavtat’ pronašao je i spasio 46-godišnju Britanku Kay Longstaff za koju se pretpostavljalo da je slučajno pala u more nakon što se na kruzeru “Norwegian Star” družila sa svojim partnerom Craigom Raymentom .

Nakon druženja na palubi, Rayment je otišao njihovu kabinu, a Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaff pri udarcu u površinu vode ozlijedila lice, piše Daily Mail.

Točno tjedan dana nakon pronalaska Britanke, dvije su neovisne istrage – hrvatska i talijanska – pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more te da je pritom bila ‘vrlo odlučna’.

Istragom je zaključeno da su Longstaff i njen partner cijeli dan pili te da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku ‘gurnuti preko ruba’. Longstaff je u međuvremenu ostala pri svojoj priči ‘da je pala unatraške’, a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama.

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom.  S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika. 

Naime, piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture otkrilo je da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.