Nezadovoljstvo zdravstvenom reformom u SAD-u potaklo nasilje

Autor: dnevno.hr

Ekstremisti su ciglama porazbijali prozore na uredima Demokratske stranke u New Yorku, Arizoni i Kanzasu, a jednom zastupniku su prekinuli dovod plina u kuću.

Novi paket mjera zdravstvene reforme u SAD-u izazvao je nezadovoljstvo određenih skupina koje je u pojedinim slučajevima preraslo u fizičko nasilje.

Desetak članova Kongresa do danas je primilo neku vrstu prijetnje.


Ekstremisti su ciglama porazbijali prozore na uredima Demokratske stranke u New Yorku, Arizoni i Kanzasu, a jednom zastupniku su čak prekinuli dovod plina u bratovoj kući. FBI do sad nije nikog uhitio.

Na jednoj od bačenih cigli bila je pričvršćena poruka ‘Ekstremizam u obrani slobode nije porok’, što je grubo protumačena predizborna poruka Barryja Goldwatera, republikanskog predsjedničkog kandidata iz 1964.

Ljudi su zvali članove Demokratske stranke i preko telefona im prijetili, govoreći kako bi ih trebalo izvesti pred streljački vod, a pojavili su se i posteri s njihovim licima na meti. Jednom zastupniku poslan je faks u kojemu je navedeno kako ‘svi ubojice djece dožive neslavan kraj, bilo od Božje, bilo od ljudske ruke’, prenosi Indeks.hr.

Aktivisti ‘Tea Partyja’, sve je zapaženija skupina građana nezadovoljnih demokratskim vodstvom u SAD-u.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.