Ilustracija/Wikimedia Commons

Nekoliko napada na policiju u Čečeniji: ‘Počinitelji su neutralizirani’

Autor: Hina

U nizu napada u ponedjeljak na policiju u dva podrurja Čečenije, u ruskom Zakavkazju, nekoliko policajaca je ozlijeđeno, a počinitelji su “neutralizirani”, rekao je čečenski čelnik Ramzan Kadirov.

Kadirov je na društvenoj mreži Telegram naveo da nema sumnje da je skupina mladih napadača djelovala pod utjecajem pobornika džihadističke skupine Islamska država na društvenim mrežama.

Ranije su ruske novinske agencije navele da su na policiju izvedena tri napada.

Kadirov je rekao da su dvojica policajaca ranjena u gradu Šali i da su u Groznom ranjeni prometni policajci.

“Svi pokušaji su propali, banditi su neutralizirani i jedan od napadača se raznio, ali je preživio, pa je hospitaliziran”, objasnio je predsjednik.

On je zaključio da su ti mladi ljudi pod utjecajem društvenih mreža, ali u zemlji nemaju podršku.

Kadirov drži da su napadači pokušali baciti sjenu na Kurban-Bajram.




Nakon prvog rata u Čečeniji (1994.-1996.), separatistička pobuna se postupno islamizirala i proširila izvan granica te ruske republike da bi se tijekom 2000-ih godina pretvorila u aktivni islamistički pokret u cijelom Sjevernom Kavkazu.

Krajem lipnja 2015. oružana islamistička pobuna je prisegnula na vjernost organizaciji Islamska država kojoj Čečenija predstavlja rasadnik džihadističkih boraca za Siriju i Irak.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.