Natascha Kampusch objavljuje detaljnu koreografiju terora

Autor: Hina/dnevno.hr

U razgovoru za njemačku novinsku agenciju dpa uoči objave knjige u srijedu, Kampusch je naglasila da želi preuzeti kontrolu nad svojom pričom, rekavši kako je bila toliko strašna da joj nikakva uljepšavanja nisu potrebna.

Natascha Kampusch, žrtva otmice koja je osam godina provela u zatočeništvu, u srijedu će objaviti autobiografiju pod naslovom “3096 dana”.

Dvadesetdvogodišnja Austrijanka u knjizi detaljno opisuje patnje koje je proživljavala i psihološku strategiju koju je morala primijeniti kako bi preživjela zatočeništvo u podrumu Wolfganga Priklopila.

Slučaj Kampusch zaokupljao je austrijsku javnost od njezina bijega u kolovozu 2006.

Mediji i samozvani stručnjaci nagađali su imali još krivaca za njezinu otmicu te o mogućoj upletenosti njezine majke.

U razgovoru za njemačku novinsku agenciju dpa uoči objave knjige, Kampusch je naglasila da želi preuzeti kontrolu nad svojom pričom, rekavši kako je bila toliko strašna da joj nikakva uljepšavanja nisu potrebna.

Četiri godine nakon bijega od Priklopila koji je nakon toga počinio samoubojstvo, Natascha Kampusch, kako je rekla, još se bori za punu psihološku slobodu.

Svoj je život u zatočeništvu nazvala koreografijom terora, a prisjetila se i trenutka otmice, kada ju je Priklopil na putu do škole zgrabio za struk i ubacio u bijeli kombi.




– Sve se dogodilo u nekoliko sekundi, a kad su se vrata kombija zatvorila, znala sam da sam upravo kidnapirana i da ću vjerojatno umrijeti – napisala je Kampusch.

Bila je zatočena u podrumu ispod garaže u kući u okolici Beča. U početku je Priklopil bio prilično obazriv, ali kada je navršila 12 godina, postao je nasilan i seksualno je zlostavljao. U dnevniku koji je vodila zabilježila je kako je batine dobivala otprilike 200 puta tjedno.

– Sa 14 godina više puta sam se pokušala udaviti odjećom. S 15 sam se ubadala iglom za pletenje – prisjeća se Natascha.




Kampusch je kupila kuću u čijem podrumu je bila zarobljena i automobil koji je njezin mučitelj vozio, a planira i tužiti austrijsku policiju koja je godinama nije uspjela pronaći.

Autor:Hina/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.