Screenshot Youtube

NAFTNA POKRAJINA: U Iraku počela ofenziva na Haviđu!

Autor: Hina

U zoru novog dana najavljujemo pokretanje prve etape oslobađanja Havidže, u skladu s ispunjavanjem obveze spram našeg naroda o oslobađanju čitavog iračkog teritorija i njegova čišćenja od terorističkih bandi IS-a

Iračke snage pokrenule su u četvrtak u zoru ofenzivu na Havidžu, jedno od dva posljednja uporišta Islamske države u zemlji, najavio je premijer Haider al-Abadi.

Regija Havidža, smještena u naftnoj pokrajini Kirkuk, 230 kilometara sjeveroistočno od Bagdada, prva je uz onu u kojoj se nalazi Mosul koja je pala u ruke džihadista u lipnju 2014.

“U zoru novog dana najavljujemo pokretanje prve etape oslobađanja Havidže, u skladu s ispunjavanjem obveze spram našeg naroda o oslobađanju čitavog iračkog teritorija i njegova čišćenja od terorističkih bandi IS-a”, piše u priopćenju Abadi.

Pozdravio je snage sigurnosti “koje vode više bitaka za oslobađanje istodobno i postižu pobjedu za pobjedom”. “Ovo će biti još jedna, uz pomoć božju”, dodao je premijer.

Žestoka bombardiranja topništvom čula su se u četvrtak ujutro a vojska se kretala prema lokalitetu Šarkat, jugozapadno od Havidže.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.